Toaletarea urechilor

Loyal Vet oferă examene amănunțite ale urechii

     Afecțiunile auriculare pot fi extrem de inconfortabile și chiar dureroase pentru animalul dumneavoastră de companie.

     Simptome precum scuturatul capului, scărpinatul urechii, frecarea urechilor pe podea sau mobilier si mirosurile anormale sunt des întâlnite ân astfel de cazuri. Afecțiunile auriculare apar frecvent la câini și pisici și au numeroase cauze, iar determinarea acestor cauze este vitală pentru soluționarea pe termen lung a simptomelor.

     Cele mai frecvente cazuri de boli ale urechii, presupun cauze multiple cum ar fi: alergii, infecții, corpi străini, tumori/acarieni. Tratarea unei singure cauze va limita răspunsul la terapie.

     Colectarea unui istoric detaliat și efectuarea unui examen complet al pacientului sunt indispensabile în aceste cazuri. Examinarea atenta a urechii cu un otoscop, vizualizarea întregii lungimi a canalului urechii și a timpanului sunt proceduri care oferă informații importante pentru diagnosticare.

     Durerea este comună în boala auriculară, iar unii pacienți necesită sedare/anestezie pentru o evaluare corespunzătoare. Testele suplimentare sunt necesare în funcție de caz: Colectarea de probe pentru a verifica prezența acarienilor, a inflamației și a bacteriilor/fungilor, este primul pas, antibiogramele fiind și ele un element important.

     Recontrolul urechii după fiecare etapă a tratamentului este esențial, pentru a oferi o rezoluție pe termen lung a problemei.